Returnarea la parlament a pachetului legislativ privind reforma justitiei de catre Curtea Constitutionala din cauza a trei articole amendate de Inalta Curte de Casatie si Justitie a creat un adevarat blocaj "pe drumul cel bun" al integrarii unde ne-am tot oprit pentru a frecventa toaleta.

Cele trei articole incriminate de ICCJ si acceptate de CC se refera, nu intamplator, tocmai la situatia magistratilor (pensionari, cumul de atributii).

Asadar, de dragul propriilor pijamale si al bigudiurilor nevestelor PSD, inaltele curti au bagat tara in criza - exact cand parlamentarii PPE propusesera amanarea observatorilor romani si bulgari la Parlamentul European sugerand astfel intentia de activare a clauzei de amanare. Ei bine, CC a reusit sa le ofere un motiv in plus slujind clauza.

Neimpacat cu situatia, presedintele Basescu declara in presa germana ca tinta de 1 ianuarie 2007 ramane in vigoare: "am fost comandant de nava, un vapor trebuie sa ajunga la termenul si ora stabilite in port".

Of, doamne, ajunge! Nu de alta dar de cand tot vorbeste dl Basescu de vapoare, s-a umplut tara de apa - silindu-l pe premierul Tariceanu sa se intoarca din Grecia direct la popor si sa incline spre solutia alegerilor anticipate.

Ce rasturnare! Sarim din apa in foc! Nestiind ca va scapa de remaniere cazand cu tot guvernul, ministrul de finante Ionut Popescu incepuse sa cada de miercuri noaptea aparandu-se la OTV-ul dlui Dan Diaconescu, unde, intre reprizele de mahala ale cuplului Prigoana - Bahmuteanu, resuscitarea cadavrului Flacara al lui Adrian Paunescu si crimele lui Plesita, si-a aparat reforma fiscala inainte de a

ceda microfonul racnetelor lui Gigi Becali. Sincer vorbind insa, nici Becali, caruia oile i-au dat carne, branza, lapte, creier si avere, nu mai e ce-a fost de cand dl Aurel Pana, directorul Apelor Romane, a inceput sa-l imite perfect: "sa scrii in ziarul de maine ca esti o dobitoaca". Mult mai discret, dl Hrebenciuc nu apare in presa decat tarat de complici.

Fiindca Munaf a declarat ca Hrebe i-a cerut lui Hayssam un milion de dolari ca sa-l scape de justitie, liderul PSD a recunoscut ca a discutat cu Hayssam in curte despre pretul unor terenuri din Baneasa pentru niste americani. Nici vorba de afaceri, a zis dl Hrebenciuc, argumentand ca Hayssam venise in trening, direct de la spital.

Probabil ca in codul dlui Hrebe afacerile incep de la cateva milioane de dolari in sus - daca pentru cateva mii de metri patrati din Baneasa n-a discutat decat in picioare, in curte, cateva minute. O ora de discutii in casa sau doua ore la masa, in costum, probabil ca se ridica la sume ametitoare. Cat despre o zi la PNA a marelui Hrebe - pare imposibil de achitat.