Aflata vineri in emisiunea lui Carol Sebastian, "Guerrilla Raport". deputatul liberal Mona Musca a criticat felul in care a fost dus "razboiul" pentru schimbarea regulamentelor Camerelor. Infrangerea in acest razboi a fost determinata nu doar de coloratura politica a membrilor Curtii Constitutionale, ci de textul regulamentului care, asa cum a fost redactat, nu ar fi putut sa treaca de Curte.

Era suficient, spune Mona Musca, un singur amendament la Regulament, care sa specifice faptul ca presedintii celor doua Camere pot fi schimbati.

Pe un ton apasat, Mona Musca a criticat si bugetul alocat Culturii. Daca, in urma cu mai mult de un an PSD-ul aloca un buget de 0,15 la suta din PIB culturii, buget considerat extrem de mic de catre liberali, actualul buget al Culturii a ajuns la doar 0,13 la suta.

Este cel mai mic buget alocat in ultimii ani Culturii, aceasta in timp ce bugetul anumitor institutii, "chiar al serviciilor secrete" a crescut cu 124 la suta.

Fostul ministru a aratat ca exista 13 proiecte culturale de anvergura nationala si europeana care fie nu primesc nici un ban de la buget, fie sunt subfinantate. Un proiect precum "Sibiul, capitala culturala europeana" este finantat in proportie de mai putin 30 la suta.

Reamintim ca Mona Musca a cerut o suplimentare cu 0,5% a bugetului pentru cultura, ea semnind si o scrisoare deschisa adresata presedintelui, premierului si legislativului in care atentiona asupra promisiunilor electorale incalcate prin alocarea de fonduri mai mici decat in timpul guvernarii PSD.