Realitatea TV, 300.000 de actionari intr-unul singur, titreaza EVZ care arata ca presa este o afacere mai veche pentru SOV. In tot acest timp SOV a operat prin interpusi. Tot printr-un interpus va opera si de acum inainte, scrie Cotidianul. SOV vrea sa dezvolte un trust media - in care, pe langa Realitatea TV, sa functioneze o agentie de presa si o televiziune de business, scrie Gardianul. SOV recunoaste ca, daca Traian Basescu nu ar fi atacat mass-media romaneasca, ar fi anuntat achizitionarea Realitatea TV abia la sfarsitul lui 2006, scrie Gandul.

Realitatea TV, 300.000 de actionari intr-unul singur

de Emilia Sercan (EVZ)

Sorin Ovidiu Vintu a recunoscut ieri, oficial, ca inca din aprilie 2004 este proprietarul celei mai importante televiziuni de stiri. In acest timp, „Evenimentul zilei" a fost singurul ziar care a scris cu insistenta despre adevaratul stapan al Realitatii TV, in ciuda negarilor repetate ale lui Vintu.

Acum, acesta isi motiveaza pozitia de atunci prin „nevoia de a creste postul" inainte de a-l recunoaste.

Afacerea Realitatea TV este prima in care Sorin Ovidiu Vintu apare ca proprietar dupa scandalurile in care a fost implicat. Dintre acestea, „afacerea FNI" a fost cea mai dureroasa pentru romani: 324.000 de investitori si-au pierdut banii in escrocheria crescuta si prabusita sub pavaza lui Vintu.

„Parintele FNI" este plasat de revista „Capital" pe locul 3 in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 750 de milioane de dolari. Paguba produsa depunatorilor FNI a fost de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Presa, o afacere mai veche

Vintu nu este la prima implicare pe piata media, pana in anul 2001 fiind patronul trustului de presa care controla ziarul „Curentul" si reteaua de cotidiene locale „Monitorul".

El a mai detinut si firma care edita saptamanalul „Academia Catavencu", cotidianul „Tineretul liber", „Editura Ion Cristoiu", in care a fost asociat cu jurnalistul Ion Cristoiu, sau firma „Mihai Tatulici Production", in care era asociat cu realizatorul TV Mihai Tatulici.

Articol integral in EVZ

Vintu si-a dat Realitatea pe fata

de Mirela Corlatan (Cotidianul)

Sorin Ovidiu Vintu a recunoscut ieri ca detine de un an si jumatate pachetul majoritar de actiuni la Realitatea TV si ca in tot acest timp a operat prin interpusi.

Tot printr-un interpus va opera si de acum inainte: Vitalie Dobinda, un fost oficial al Bancii Nationale a Republicii Moldova, care va fi reprezentantul sau in relatia cu autoritatile din Cipru, unde Vintu a stabilit resedinta fiscala a Realitatii TV.

Articol integral in Cotidianul

Sorin Ovidiu Vantu, patron „la vedere" la Realitatea TV

de Diana Popescu (Gandul)

SOV recunoaste ca, daca Traian Basescu nu ar fi atacat mass-media romaneasca, ar fi anuntat achizitionarea Realitatea TV abia la sfarsitul lui 2006.

De ce s-a dorit patron de televiziune? „Am fost insultat in presa de foarte multe ori, fara just temei. M-au linsat, timp de 3 ani si jumatate". Totusi, Vantu sustine ca nu va folosi Realitatea pentru a se rafui cu inamicii ori a-si regla conturile: „Nu m-am implicat in continutul editorial si nu am de gand s-o fac".

Are de gand sa faca altceva: sa construiasca un trust, care sa includa o agentie de presa, un „produs de business", alte produse de nisa. Nu si o publicatie, intrucat are deja o experienta negativa in domeniu.

Articol integral in Gandul