Se poarta perchezitiile. Cele anuntate. Se face cerere, se da spre comunicare si aprobare, se dialogheaza, involbureaza, comenteaza. Cine-a mai auzit de perchezitie anuntata? Aia se poate numi oricum, dar nu asa. Lupta dintre politicienii Puterii si cei ai Opozitiei a ajuns la limita ridicolului.

Cum isi imagineaza Daniel Morar, seful DNA - care sta sa redevina PNA -, ca va gasi ceva compromitator intr-o locuinta, dupa ce a anuntat proprietarul ca se va patrunde in ea, in scop de verificari si luari de probe?

Sa ne imaginam ca anchetatorii vor intra, totusi, in casa lui Adrian Nastase. Ce spera ca vor gasi? Ce dovezi? Ce probe ale primirii de foloase necuvenite si luarii de mita? Cine are ceva de ascuns nu cred ca lasa totul la vedere sau foloseste locuinta pe post de cutie de valori dintr-o banca elvetiana.

Perchezitia in casa familiei Nastase, sau a familiei Basescu, sau a oricarui politician este un exercitiu pe cat de inutil, pe-atat de hilar. Anchetatorii s-ar delecta cu colectia de tablouri a lui Adrian Nastase, cu aceea de harti si timbre, cu bijuteriile doamnei Dana, cu electronicele cuplului, cu toaletele pentru birou sau pentru dineuri.

Ce rost ar avea o perchezitie, mai ales anuntata, decat acela de a-l terfeli, ca imagine, pe cel in cauza?! In afara faptului ca se amuza tot PSD-ul de situatia in care a ajuns fostul premier si ca lumea vorbeste in metrou si troleu despre ce i se mai intampla lui Nastase?

Desi, trebuie sa recunoastem ca tirul de replici dintre presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, si presedintele PNG, Gigi Becali, este de departe mult mai savuros (si trist, deopotriva) decat ping-pong-ul Basescu-Nastase, Boc-Frunda, Macovei-Patriciu.

Adevarul este ca Adrian Nastase plateste acum, cu varf si indesat, plimbarile matinale ale lui Basescu pe la Parchet, in dosarul Flota. Oameni din PSD care au o imagine de personaje care au invartit afaceri mult mai grele si interese mult mai subtiri stau acum (aproape) linistiti si privesc la desenul animat „Adrian si Morar in epoca de piatra a justitiei".

Sa ne intelegem: nu ii acord un cec in alb fostului premier. Nu cred ca e curat ca obrazul unui nou-nascut. Ca este in afara oricarei banuieli. Ceva, ceva a invartit el, altfel, de ce nu vin procurorii peste Ion Iliescu, Mihai Tanasescu ori Cristian Diaconescu?!

Dar si Traian Basescu are probleme imobiliare nelamurite, ca si Mircea Geoana, si Miron Mitrea are niste contracte pe constiinta, ca si Viorel Hrebenciuc. Pana la proba contrarie, despre acesti oameni se va crede ca au facut ceva necurat, dar nu se stie prea bine ce. Pentru ca s-au asigurat cu hartii. Hartii de valoare, aprobari.

De aceea e greu de aflat daca faptele comise sunt rezultate din specularea unor oportunitati ori sunt cu adevarat incalcari ale legii.

De asemenea, nu pot afirma, cu mana pe Biblie, ca procurorii actioneaza la o comanda politica - asa cum acuza Opozitia.

Poate ca era mai avansat dosarul lui Adrian Nastase, de aceea s-a inceput cu el. Primul dintre grei este oricum liberalul Dinu Patriciu. Despre pedistul Anghelescu, cel cu fabrica de tigarete si nevasta consilier la Cotroceni, nu se mai aude nimic. Sper sa nu se fi oprit ancheta.

Dar ar fi revoltator pentru noi toti, care am asistat la o sumedenie de nedreptati economice, cu efecte devastatoare asupra bunului mers al economiei, sa ni se serveasca, acum, ca, de fapt, coruptia guvernului Nastase consta in prea multele si prea viu coloratele siraguri de perle ale doamnei Dana, luate din magazinul cu specific de la Beijing.

Pentru ca mai apoi, cand i-o veni randul la decont lui Traian Basescu, sa aflam doar ca toate grupurile de interese, de cand era la primarie si de acum, de la presedintie, nu l-au influentat decat cu o masa neplatita la Golden Blitz, cu vreun cal pursange pentru doamna Maria sau cu o reducere la casa luata de fiica sa, Ioana.

Ca atunci chiar imi trag pe ochi fesul Paul&Shark si nu ma mai intereseaza nimic!