Televiziunea de stat australiana a prezentat in premiera imagini socante ce aduc dovezi noi despre tratamentele rele aplicate prizonierilor la Abu Ghraib, scrie Libertatea. Torturile americane din inchisoarea Abu Ghraib, sunt mai grave decat se stia. Unele scene au fost prea dure sau prea umilitoare pentru a fi aratate pe post, scrie EVZ.

Noi imagini cu irakieni torturati

preluare Libertatea

Soldatii americani din Irak sunt implicati intr-un nou scandal dupa ce televiziunea de stat australiana a prezentat imagini cu prizonieri irakieni torturati. Imaginile au fost difuzate in premiera si aduc dovezi noi despre tratamentele rele aplicate prizonierilor la Abu Ghraib. Fotografiile au fost facute la sfarsitul anului 2003.

Articol integral in Libertatea

Infernul de dupa gratii

de Jacqueline Prager (EVZ)

Pe ecran s-au succedat fotografii cu cadavre sau prizonieri prezentand rani grave la cap, pe brate ori pe posterior, un barbat cu gatul taiat ori detinuti legati si cu capetele acoperite, amenintati de caini.

O alta imagine arata un barbat gol, atarnat cu capul in jos de un pat suprapus, in timp ce o alta surprinde un barbat acoperit cu ceea ce par a fi excremente.

Alte instantanee, extrase de pe o inregistrare video, prezinta mai multi detinuti constransi sa se masturbeze.

Televiziunea australiana a precizat ca unele dintre fotografii reprezentau detinuti in ipostaze sexuale prea umilitoare pentru a fi difuzate pe post.

a href="http://www.evz.ro/article.php?artid=250270" TARGET="_blank">Articol integral in EVZ.