Tribunalul Bucuresti au aminat insa aseara propunerea de arestare ceruta de procurori pe numele lui Patriciu, Phill Stephenson si Colin Richard Hart, acuzati in acelasi dosar, pe motiv ca primul a fost citat prea din pripa, iar ceilalti nu au fost citati deloc, scrie Cotidianul. Dinu Patriciu a scapat pentru a doua oara de amenintarea mandatului de arestare tot datorita unui viciu de procedura, scrie EVZ.

Magnatul Patriciu aude clinchet de catuse

de Catalina Chelu, Ionel Stoica (Cotidianul)

Dupa ce a fost audiat timp aproape sase ore, Dinu Patriciu a aflat, ieri, ca procurorii au propus Tribunalului Bucuresti emiterea unui mandat de arestare, pentru 29 de zile. Instanta a respins cererea procurorilor, pe motiv de lipsa de procedura, si a aminat decizia pentru 3 martie. Patriciu a varsat o lacrima drept multumire fata de magistrati.

Dinu Patriciu a declarat jurnalistilor, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca i s-au adus la cunostinta „aceleasi fapte, cu alte incadrari juridice". „Motive vechi, pentru care am dat 50 pagini de declaratii", a continuat el. „S-a propus sesizarea instantei pentru masura arestarii pentru 29 de zile, pentru ca retinut de doua ori in acest caz nu mai pot fi.

Altfel spus, indiferent ce as fi spus eu, masura era deja luata", a adaugat presedintele Rompetrol.

Articol integral in Cotidianul.

Salvat iar de un viciu de procedura

de Marius Iosef (EVZ)

Istoria se repeta. Dupa sase ore de audieri si alte sase petrecute in asteptarea unei decizii a instantei, Dinu Patriciu a scapat pentru a doua oara de amenintarea mandatului de arestare. Tot datorita unui viciu de procedura.

De aceasta data, nu procurorii au fost cei care nu au respectat regulile, ci judecatorii care nu i-au citat corect nici pe Patriciu, nici pe vicepresedintii Rompetrol, Phil Stevenson si Colin R. Hart, pentru care anchetatorii cerusera mandate de arestare in lipsa.

Potrivit declaratiilor facute de Patriciu, aseara, la Tribunalul Bucuresti, Stevenson si Hart nu se mai afla pe teritoriul Romaniei, iar unul dintre ei ar putea fi deja in America. Solicitarea facuta ieri de procurori privind arestarea celor trei a urmat celei de-a 19-a runde de audieri a presedintelui grupului Rompetrol, care a durat aproape sase ore. Pe tot parcursul audierii, acesta a fost asistat de nu mai putin de opt avocati.

Articol integral in EVZ.