Ministerul Agriculturii a amendat 22 de primari, 11 ferme de pasari, 518 gospodarii si 13 medici veterinari, cu 27000 RON, pentru ca nu au respectat masurile de prevenire a gripei aviare. Inspectorii Autoritatii Sanitare Veterinare au facut controale in toata tara, in perioada 04 -10 martie, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Inspectorii au verificat modului cum au fost respectate deciziile Comandamentului Central Antiepizootic.

Tot pentru a impiedica raspandirea virusului gripei aviare, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane si Inspectoratul General al Politiei Romane au aplicat 1189 de sanctiuni contraventionale si au intocmit 4 dosare penale.

In comuna Ciresu, Toba Vasile nu a luat masuri de impiedicare a raspandirii virusului gripei aviare identificat la pasarile din gospodaria proprie, motiv pentru care i s-a intocmit dosar penal.

Astfel, in comuna Cetate, judetul Dolj au fost intocmite 2 dosare penale, unul privind pe Marinica Gheorghe, care a transportat 10 pasari din zona contaminata intr-o localitate, iar celalalt pe Tudor Ionel, care a transportat cu caruta peste camp, la soacra sa, 24 de pasari.

De asemenea, in judetul Calarasi, Decu Gheorghe si Bogdescu Florin din comuna Borcea au adus la domiciliile lor, in luna februarie, pasari contaminate cu virusul gripei aviare.

Actiunea de control continua.