Politistii il vor extrada, luni, pe unul din membrii gruparii Clamparu, considerat printre cei mai periculosi conducatori ai gruparii mafiote, informeaza Politia Romana.

Sibianul Tiberiu Cozmin Matenciuc (28 de ani), urmarit general si international, este invinuit de savarsirea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, al carui scop era comiterea de infractiuni grave, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori si spalare de bani.

Pe numele sau, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru savarsirea mai multor infractiuni din sfera criminalitatii organizate transfrontaliere, in legatura cu racolarea a peste o suta de tinere, transportate ilegal in Spania, unde au fost constranse sa se prostituieze in folosul exclusiv al membrilor gruparii condusa de Clamparu. El a fost judecat in lipsa de Tribunalul Sibiu, pentru trafic cu fiinte umane.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a cerut sprijinul Garzii Civile spaniole pentru prinderea si aducerea in fata justitiei romane a gruparilor interlope romane care actioneaza in Spania, inclusiv a celei conduse de Ioan Clamparu.