Consilierul prezidential pe probleme de aparare, Sergiu Medar a declarat intr-un interviu la BBC ca daca Traian Basescu nu a primit nume conspirativ, asa cum precizeaza documentele facute publice de Mugur Ciuvica, asta inseamna ca nu a fost colaborator al Securitatii.

In opinia lui Sergiu Medar, Basescu nu a colaborat cu Securitatea pentru ca altfel ar fi primit nume conspirativ cand ar fi facut primul raport pentru Securitate.

"Faptul ca nu i s-a dat nume conspirativ domnului Basescu, ar putea fi oricine altcineva in locul dansului, in clipa in care se scrie asa ceva inseamna ca nu a inceput o activitate operativa. Deci a fost trecut pe o lista la fel ca multi altii, deci nu a desfasurat nici un fel de activitate", a spus Segiu Medar.

In raportul facut public in 10 aprilie de Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica, semnat de seful Directiei de Siguranta Militara, generalul Gheorghe Nicolaescu, scrie ca Traian Basescu " a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, pe timpul cand era elev al Institutului de Marina, avand dosarul personal 3990/09.11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ".