Presedintele Romaniei a avut o hernie de disc si trebuia grabnic operat. Trompetele nationaliste au infierat cu manie proletara gestul presedintelui Romaniei de a merge la un spital austriac pentru operatie.

Cuuum? S-a operat la Viena? Pai iaca tovarasi si ultima dovada ca Traian Basescu nu e bun roman. Dupa ce ca a avut indrazneala sa traiasca pe vasul sau ca in Occident, dupa ce ca n-a mancat salam cu soia, omul se duce si se opereaza la un spital din Viena.

Probabil ca, in mania lor proletara, presedintele ar trebui sa mearga cu Dacia 1310 (ca Loganul e facuta impreuna cu burghezia franceza), sa locuiasca la bloc si sa bea musai numai brifcor ca sa fie "de-al nostru". Eventual sa traga si mata de coada in mandatul asta ca "tot romanul" la locul de munca.

Presedintele s-a operat la Viena in urma sfatului celui mai mare specialist neurochirurg roman, care s-a declarat prea obosit (eu as zice speriat) ca sa-l opereze pe presedintele tarii sale.

Si daca n-ar fi fost asa si presedintele s-ar fi dus direct la Viena, Berlin sau Moscova tot nu vad unde ar fi problema. S-a dus pe banii lui si nu ai contribuabilui.

Nu am nici responsabilitatile presedintelui si nici banii lui, dar satul de coruptia si mizeria din spitalele romanesti am ales varianta spitalelor private. Iar daca as fi miliardar as pleca cu avionul particular la cel mai bun spital din lume si pentru o banala operatie de apendice.

Pentru cei mai tineri decat generatia UTC-ului ar trebui sa conteze mai mult un politician de succes, cu afaceri oneste si prospere, care-si poate permite tot ceea ce e mai bun pentru el si familia lui, decat sa ne punem mereu intrebarea ce ar fi facut nea Gheorghe din Cucuietii de Deal intr-o astfel de situatie.

Ce ar fi rezolvat presedintele daca se opera in Romania? S-ar fi dat deodata peste cap sistemul sanitar romanesc si din martoaga ar fi devenit armasar ce mananca jaratec? S-ar fi purtat mai frumos doctorii romani cu pacientul simplu care a venit cu traista goala la operatie? Sa fim seriosi!

Daca Traian Basescu s-ar fi operat in Romania sunt convins ca doctorii s-ar fi intrecut in fel de fel de declaratii. Cu siguranta s-ar fi gasit vreo infirmiera guresa sau vreo doi-trei ziaristi care sa-i intre in salon pe geam. Disputele pe tema "comisiilor" si cine avea dreptul sa le numeasca ar fi fost interminabile.

Asa, departe de casa, omul are linistea de care are nevoie pentru o recuperare cat mai rapida.

Stati linistiti, dragi tovarasi, ca presedintele nu va ramane in Viena si se va intoarce in dulcea noastra Romanie. Se va intoarce poate chiar mai repede decat isi doresc unii.