Adunarea Nationala a Frantei se va exprima marti, 27 iunie 2006, in privinta Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza Ministerul Integrarii Europene.

Saptamana trecuta, Guvernul francez a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de aderare, documentul fiind transmis la birourile celor doua camere ale Parlamentului, respectiv Adunarea Nationala si Senatul.

La invitatia legislativului francez, Anca Boagiu, ministrul roman al integrarii europene va participa marti, 27 iunie 2006, la dezbaterea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, in Adunarea Nationala a Frantei. In perioda 20-21 iunie 2006, Anca Boagiu a efectuat o vizita de lucru in Franta, pentru a prezenta stadiul actual al pregatirii Romaniei pentru aderare.

La 23 mai 2006, Guvernul francez a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de aderare, documentul fiind transmis la birourile celor doua camere ale Parlamentului: Adunarea Nationala si Senatul.

Pana la acest moment 20 de state membre ale Uniunii Europene au ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei, cele mai recente ratificari venind din Irlanda, Finlanda si Olanda.