Directorul executiv al companiei NetMaster Communications, firma care a depus recent reclamatie la Consiliul Concurentei impotriva unor abuzuri savarsite de Orange, Vodafone si Romtelecom, a declarat pentru HotNews.ro ca “alti jucatori mari din piata se tem sa se alature NetMaster si ANRC pentru ca se tem sa nu-si piarda alte afaceri pe care le au cu Orange si Vodafone”.

Albu spune ca in acest litigiu, ANRC a dat castig de cauza companiei, dar ca in urma unui recurs facut de cei doi operatori la Curtea de Apel Bucuresti, decizia nu a putut fi aplicata nici pana in ziua de astazi. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) confirma.

“Avem un litigiu depus acum doi ani de zile la ANRC, in care autoritatea de Reglementare ne-a dat castig de cauza. Orange si Mobifon (pe atunci) au facut insa recurs la Curtea de Apel Bucuresti asa ca decizia nu a putut fi pusa in aplicare. In prezent acest proces este prins in diverse artificii judecatoresti, pentru ca la mijloc sunt interese comerciale uriase.

Intre timp noi am pierdut sute de clienti. Pur si simplu suntem presati de timp. De asta am apelat la Consiliul Concurentei”, a declarat pentru HotNews.ro, Alexandru Albu, director executiv al NetMaster Communications.

Plangerea facuta catre Consiliul Concurentei vizeaza si Romtelecom, dar reprezentantii companiei au declarat astazi ca discutiile dintre Romtelecom si NetMaster Communications au fost finalizate in urma cu cateva zile.

“In urma discutiilor, intre reprezentantii celor doua companii s-au clarificat neintelegerile initiale, iar plangerea formulata impotriva Romtelecom a fost retrasa”, au declarat reprezentantii Romtelecom.

Albu neaga insa faptul ca ar fi ajuns la o intelegere cu Romtelecom.

“Nu a fost vorba nici macar o secunda sa renuntam la plangerea facuta in privinta Romtelecom”, a precizat Albu.

Directorul executiv al companiei NetMaster Communications a precizat ca din cauza acestui litigiu compania a pierdut sute de clienti.

“In prezent, doar 25% dintre apeluri trec mai departe”, a precizat Albu.

Directorul executiv al companiei a anuntat ca cel mult in doua zile va organiza o conferinta de presa in care va prezenta pe larg acuzele pe care le aduce celor trei operatori de telefonie si s-a aratat dezamagit de faptul ca in aceasta actiune nu are ajutor din partea altor companii aflate poate in aceeasi situatie.

“Toti ceilalti jucatori din piata nu au avut curaj sa se alature actiunii noastre, alaturi de ANRC, pentru ca se tem sa nu-si piarda alte business-uri pe care le au cu Orange si Vodafone”, a mai spus directorul executiv al NetMaster.

ANRC confirma ca a dat castig de cauza companiei NetMaster

Dan Georgescu, presedintele ANRC confirma existenta acestui litigiu si spune ca desi ANRC are atributii pentru acest sector, nu este exclusa nici interventia Consiliului Concurentei.

„Chiar daca ANRC este autoritatea de reglementare cu atributii pentru acest sector, acest lucru nu exclude posibilitatea Consiliului Concurentei de a interveni, in masura in care faptele companiilor reclamate ar constitui incalcari ale legislatiei generale in domeniul concurentei”, a declarat pentru HotNews.ro, Dan Georgescu.

Potrivit presedintelui ANRC, in luna decembrie a anului 2004, Netmaster Communications a inaintat ANRC doua sesizari impotriva Mobifon si Orange Romania, solicitand obligarea acestor societati la incheierea unor acorduri de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor indiferent de locul originarii acestora (in Romania sau in afara Romaniei, in reteaua Netmaster sau in

retelele altor furnizori), la tarifele de interconectare pe care cei doi operatori aveau obligatia de a le oferi tuturor solicitantilor, conform deciziilor ANRC.

Autoritatea Nationala spune ca a analizat situatia si, avand in vedere ca Mobifon si Orange aveau, in conformitate cu legislatia primara si secundara in vigoare la acel moment, obligatia de a negocia si incheia cu Netmaster acorduri de interconectare in conditiile reglementate anterior de ANRC, autoritatea a emis decizii individuale in acest sens, in luna august 2005.

Operatorii de telefonie mobila au atacat aceste decizii in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti si ambele procese se afla in desfasurare.