Mihai Tanasescu, medicul care i-a eliberat lui Hayssam adeverinta medicala in baza caruia acesta a fost eliberat din penitenciar, este internat din nou in spital. Medicul era asteptat, joi, la comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova.

Avocatul lui Tanasescu, Gheorghe Groza a spus ca medicul nu fuge de raspundere. “Exista cineva care probabil vrea sa forteze lucrurile, clientul meu este internat in spital, nu se poate prezenta, nu este o fuga de raspundere, vrea sa se prezinte dar bolile de care sufera sunt reale.

Am solicitat comisiei de disciplina sa nu ne grabim in acest caz pentru ca este unul foarte important, parearea mea este ca nu este vinovat nici doctorul, nici Administratia nationala a penitenciarelor, nici judecatorul, daca exista vreo vina aceasta este in alta parte...

Nu cred ca se poate pune semnul echivalentei intre doctorul Tanasescu, care este un profesionist si Omar Hayssam”.

Medicul Constantin Tanasescu declara luni, dupa audierile din comisiile juridice ale Parlamentului, ca se considera nevinovat intrucat si-a facut datoria "cu profesionalism".

La audierile de luni au mai participat presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca, fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos, si directorul general al Administratiei Nationale a Pernitenciarelor, Alexandru Serban.

Pana acum, Comisia de control SIE l-a audiat pe fostul director al Serviciului de Informatii Externe, Gheorghe Fulga, Comisia SRI pe fostul sef al acestui serviciu Radu Timofte, iar fostul sef al DGIPI Virgil Ardelean a fost audiat la Comisia de aparare din Senat.

Dupa ce avocatul lui Hayssam a recunoscut ca nu a reusit sa-si contacteze clientul, Radu Timofte, directorul SRI, Gheorghe Fulga, seful SIE, Virgil Ardelean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectia Informatiilor si procurorul General al Romaniei, Ilie Botos si-au dat demisia.

La sfarsitul lunii iulie, Omar Hayssam a fost dat in urmarire internationala, dupa ce autoritatile au stabilit cu certitudine ca a parasit Romania