Mai multe persoane si-au pierdut viata, iar altele au fost ranite in urma unei explozii produse luni dimineata in piata Cherkizovo, din estul Moscovei. Deflagratia ar fi fost provocata de o bomba artizanala.

Cifrele privind numarul victimelor exploziei sunt contradictorii. Conform Ministerului rus de Interne au murit 8 persoane, intre care 2 copii, iar 19 au fost ranite. Anterior, primul viceprimar al Moscovei, Vladimir Resin, declarase ca numarul mortilor se ridica la 10 persoane, alte 31 fiind spitalizate.

Procurorul Moscovei, Iuri Semin, a declarat cu putin timp in urma ca in momentul de fata este imposibil sa se stabileasca cu exactitate numarul si nationalitatea celor care si-au pierdut viata.

Unul dintre membrii comisiei care investigheaza incidentul a apreciat ca deflagratia a fost produsa de substante explozive care echivaleaza cu puterea degajata de 200-500 de grame de trinitrotoluen.

Potrivit Ria Novosti, politia rusa investigheaza ipoteza unei reglari de conturi intre grupuri rivale, dar a luat in calcul si posibilitatea unui act terorist. Deflagratia - produsa la ora 10.27 (09.27 ora Romaniei) - a provocat probabil si explozia unei butelii de gaz lichefiat, astfel ca au fost auzite doua bubuituri.