Un turist german s-a inecat in timp ce incerca sa fuga din calea focului. Alte cateva zeci de persoane au suferit arsuri sau au inhalat fum. Intre timp, Ministerul Afacerilor Externe roman a institutit celule de criza la sediul Ambasadei Romaniei la Atena si al Consulatului General de la Salonic pentru evaluarea situatiei din zona Halkidiki, Grecia.

Potrivit unui comunicat de presa emis de MAE, la ora actuala nu exista victime in randul turistilor romani aflati in zona de incendii. Halkidiki fiind o zona preferata de cetatenii romani, celulele de criza mentin in permanenta legatura cu turistii afectati si cu autoritatile locale si centrale din Grecia.

Din verificarile intreprinse s-a constatat ca nu exista victime printre turistii romani, acestia fiind sprijiniti sa-si continue sejurul sau, dupa caz, sa se inapoieze in tara.

Celulele de criza din MAE, Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei din Salonic monitorizeaza in continuare evolutia situatiei si, in functie de aceasta, vor lua masurile care se impun.

Persoanele care doresc sa obtina informatii despre rudele sau prietenii aflati in concediu in zona Halkidiki pot contacta Directia Generala Afaceri Consulare la telefoanele 319.68.70, 319.68.71 sau 319.68.80.

Luni dupa-amiaza, in perimetrul statiunii turistice Halkidiki au izbucnit mai multe incendii, provocate de fulgere. Turistii si localnicii au fost imediat evacuati din zonele incendiate.