Un avion rusesc cu 170 de pasageri la bord, s-a prabusit in Ucraina dupa ce a fost lovit de un trasnet. Potrivit unei informatii relatata de agentia Reuters, toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul avionului rusesc au murit in urma accidentului.

"Toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul avionului rusesc prabusit in Ucraina au murit in urma accidentului", a anuntat un reprezentant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta. Directorul adjunct al companiei Pulkovo Airlines, Vasili Naliotenko, a confirmat ca nu exista nici o informatie privind eventuali supravietuitori, relateaza Reuters.

Avionul tip TU-154 apartinea companiei aeriene Pulkovo Airlines s-a prabusit in apropierea orasului Donetk in timp ce efectua o cursa intre statiunea Anapa, situata la Marea Neagra, si orasul Sankt Petersburg. La bordul aeronavei se aflau 39 de copii, 131 de adulti si 11 membri ai echipajului.

Ministerul ucrainean pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca, potrivit informatiilor preliminare, la bordul avionului rusesc a izbucnit un incendiu, in timp ce acesta se afla la o altitudine de 10.000 de metri, aceasta fiind cauza prabusirii. Potrivit agentiilor internationale de stiri, avionul a fost lovit de un fulger.

"Avionul a lansat un semnal SOS la ora 15.37 (14.37, ora Romaniei). La 15.39, a disparut de pe ecranele radar", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.

Presedintele rus, Vladimir Putin, i-a cerut premierului Mihail Fradkov sa infiinteze o comisie de stat, care sa analizeze conditiile in care s-a prabusit, marti, avionul Tupolev Tu-154 al companiei Pulkovo Airlines, relateaza agentia Interfax.