Presedintele Traian Basescu afirma ca se va implica in desemnarea noului candidat la postul de comisar european. "Eu cred ca desemnarea lui Varujan Vosganian a fost un esec. Ma voi implica, pentru ca Romania nu-si mai poate permite inca un esec in desemnarea comisarului.

Comisarul roman nu reprezinta nici PNL, nici pe Calin Popescu Tariceanu, nici pe Sorin Ovidiu Vantu, nici pe Dinu Patriciu, nici Securitatea.

El reprezinta Europa, componenta romaneasca a Europei unite si asta trebuie sa priceapa toti cei implicati in desemnarea comisarului roman in Guvernul Europei", afirma seful statului intr-un interviu ce va aparea luni in Jurnalul National.

Senatorul liberal Varujan Vosganian a anuntat, sambata, la sediul PNL, ca i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu sa retraga candidatura sa pentru postul de comisar european.

Imediat dupa acest anunt, purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, a anuntat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a inceput demersurile pentru desemnarea altui candidat pentru postul de comisar european. Primul ministru va face nominalizarea la finalul consultarilor pe aceasta tema cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.