Seful Directiei Cazier din Inspectoratul General de Politie (IGP), chestorul Dorin Mihaiasa, a fost demis pentru proasta gestionare a serviciului. Ancheta deschisa in acest caz vizeaza o retea care facilita obtinerea rapida a cazierului pentru cei care voiau sa plece la munca in Spania.

Doi subofiteri si alte sapte persoane au fost retinute. Ofiterii Directiei Anticoruptie din Inspectoratul General al Politiei (IGP) au perchezitionat, joi, Directia Cazier din IGP in cautarea de dovezi in acest caz.

Doi subofiteri si alte sapte persoane au fost retinute. Subofiterii sunt banuiti ca obtineau, intr-un timp foarte scurt, documentele necesare celor care voiau sa emigreze in Spania, in schimbul unor sume de 200-300 de euro.

Au fost perchezitionate 12 locuinte ale suspectilor.

Anchetatorii cauta in calculatoarele Directiei indicii despre aceasta afacere.

Potrivit Realitatea TV, cercetarile un acest caz au inceput in primavara acestui an, cand s-au primit mai multe informatii ca in zona Ambasadei Spaniei la Bucuresti, unele persoane le aranjeaza celor care vor sa-si faca dosar pentru munca in Spania, toate actele necesare: cazier judiciar, fise medicale, programare peste rand, fara ca beneficiarii sa fie macar prezenti la ambasada sau la Politie.

Anchetatorii spun ca asa-zisii intermediari aveau cunostinte "la nivel inalt": la IGPR, la Directia Cazier si Evidenta Operativa, pentru ca obtineau documentele in cel mult doua ore, prin telefon.