Federatia Italiana de Fotbal a suspendat toate meciurile din Serie A si Serie B programate in acest weekend, precum si partidele echipelor nationale de la mijlocul saptamanii viitoare in urma incidentelor violente aparute la partida dintre Catania si Palermo.

Meciul Catania - US Palermo, incheiat cu scorul de 1-2, vineri, in etapa a 22-a a campionatului Italiei, a fost intrerupt timp de 30 de minute, in repriza a doua, din cauza ca suporterii gazdelor au aruncat in teren cu fumigene, iar fortele de ordine au intervenit folosind gaze lacrimogene.

Un politist a fost ucis dupa ciocniri aparute intre fortele de ordine si tifosi Cataniei iar alte 100 de persoane au fost ranite. Politistul in varsta de 38 de ani a facut un stop cardio-respirator ca urmare a exploziei unei bombe artizanale. 9 suporteri ai Cataniei intre care patru minori au fost arestati de fortele de ordine, dar niciunul nu a fost acuzat pentru moartea politistului.

Intrunita intr-o sedinta exceptionala, Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a decis suspendarea tuturor partidelor programate in acest weekend in campionatul italian. De asemenea, comisarul extraordinar al FIGC, Luca Pancalli, a hotarat dupa consultari cu vicecomisarii Gigi Riva si Massimo Coccia sa anuleze si actiunile echipelor nationale italiene de la mijlocul saptamanii viitoare.

Astfel, partidele amicale Italia - Romania, de la Siena, si Italia - Belgia (tineret), de la Chieti, nu vor mai avea loc.

"Este o situatie incredibila. Acesta nu mai este sport. Voi vorbi cu Ministrul Sporturilor, cu cel de Interne si chiar cu Presedintele Romano Prodi. Nu este suficienta o singura zi de amanare, trebuie luate masuri extraordinare, altfel nu vom mai relua campionatul. Competitia se intrerupe pe termen nelimitat."

Luca Pancalli - comisarul extraordinar al FIGC

"Este pentru noi toti un moment teribil, si suntem alaturi de familia acestui tanar ucis si de toate fortele de ordine. Intr-un astfel de moment, fotbalul trebuie sa se intrebe si sa reflecteze la propriul sau viitor."

Antonio Matarrese - presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Italia