Indianapolis Colts este noua campioana a NFL, dupa victoria din Superbowl cu 29-17 in fata lui Chicago Bears. Este al doilea titlu din istorie pentru Colts. Primul a fost obtinut in 1971 cand echipa evolua in Baltimore. Tony Dungy a devenit primul antrenor afro-american care devine campion in fotbalul american.

Finala din Miami a inceput cu dominarea "Ursilor" care au condus dupa primul sfert cu 14-6, dar echipa din Indiana a revenit mai ales datorita apararii precise si a paselor "quarter-back-ului" Peyton Manning, desemnat de altfel cel mai bun jucator al finalei.

La pauza Indianapolis a intrat in avantaj (16-14) iar una dintre statisticile finalelor din NFL spunea ca trei sferturi dintre echipele care au condus la pauza, au castigat si trofeul.

Astfel, Colts au inceput sa se distanteze, conducand cu 22-14 dupa doua transformari ale lui Adam Vinatieri. Bears s-a apropiat la 5 puncte, dar recuperarea lui Kelvin Hayden din sfertul patru si cursa acestuia de 56 de yarzi a dus la un touch-down pentru Indianapolis iar invingatoarea celei de-a 41-a finale a NFL era clara.

A fost primul Superbowl din istorie disputat pe ploaie, dar vremea nu i-a deranjat nici pe cei 75.000 de spectatori si nici macar pe Prince, cel care a avut un recital exploziv in pauza partidei.