Ministerul de Interne italian a luat decizia ca suporterii sa poata intra doar pe stadioanele care au luat deja masurile de siguranta necesare pentru a impiedica evenimentele de la Catania, de saptamana trecuta.

Astfel, doar cinci partide dintre cele 10 ale etapei din weekend vor putea fi vizionate din tribune, stadioanele din Bergamo, Verona, Florenta, Messina si Milano ramanand inchise pentru suporteri.

Cele cinci partide programate pe aceste stadioane in runda a 23-a a Serie A sunt: Atalanta-Lazio, Chievo Verona - Internazionale Milano, Fiorentina-Udinese, Messina-Catania si AC Milan - Livorno.

Celelalte meciuri din aceasta etapa la care spectatorii vor avea acces sunt urmatoarele: Cagliari - Siena la Cagliari, Palermo - Empoli la Palermo, AS Roma - Parma la Roma, Sampdoria - Ascoli la Genova si AC Torino - Reggina la Torino.

Si in a doua divizie italiana, Serie B, vor exista restrictii pentru suporteri. Astfel, sase partide din runda a 23-a se vor disputa fara spectatori.

Deciziile luate de Ministerul de Interne au adus insa mania cluburilor care se tem ca vor avea insemnate pierderi financiare, fiind obligate sa returneze banii suporterilor cu abonamente.

Unele cluburi au cerut chiar declansarea unei greve de protest fata de aceste masuri, in timp ce alte formatii cred ca ar trebui suspendat intreg sezonul pana cand toate stadioanele vor avea facilitatile necesare.

Saptamana trecuta Federatia Italiana suspendase toate meciurile de fotbal ce urmau sa se dispute pe pamant italian, atat la nivel de echipe de club, cat si de echipe nationale, ca urmare a violentelor de la partida Catania - Palermo, din etapa a 22-a din Serie A, soldate cu moartea unui politist si cu ranirea catorva zeci de persoane.

Forul italian nu a anuntat data la care se vor disputa partidele din etapa a 22-a.