Guvernul va propune companiei Bechtel rediscutarea contractului pentru autostrada Brasov-Bors prin adaugarea unei anexe prin care firma sa se angajeze ca va respecta termenele de finalizare a lucrarilor, iar in caz contrar sa suporte penalitati, a declarat marti primul ministru Calin Popescu Tariceanu.

"Daca Bechtel vrea sa continue sa lucreze cu noi, trebuie sa adaugam o anexa la contract privind angajamente de realizare a termenelor. Statul roman nu face cadouri la firme", a spus Tariceanu.

Autoritatile, nemultumite de stadiul lucrarilor la autostrada Brasov-Bors

Premierul a anuntat ca, saptamana viitoare, va avea o discutie cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, prilej cu care ii va transmite nemultumirile legate de stadiul lucrarilor la autostrada Brasov-Bors.

De asemenea, Tariceanu a declarat ca va insista pe langa Comisia Europeana pentru a obtine acordul organizarii unor proceduri comune de licitatie pentru proiectarea si constructia de autostrazi, in vederea reducerii termenelor de finalizare, a precizat premierul Romaniei.

Primul ministru i-a solicitat lui Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, sa modifice legislatia in domeniu prin introducerea unor prevederi care sa permita reducerea termenelor de realizare a lucrarilor.