Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, este personajul principal al unei lucrari expuse la Targul International de Arta Contemporana de la New York, care a reunit, timp de patru zile, cele mai valoroase galerii din lume.

Lucrarea ce-l infatiseaza pe fostul prim-ministru al PSD alaturi de artista Alexandra Croitoru a devenit un punct de atractie pentru colectionarii si iubitorii de arta, fiind una dintre piesele forte ale galeriei clujene PLAN B.

Sase artisti romani au expus la New York, in cadrul celei mai mari piete de arta din lume, alaturi de alte 150 de galerii din 22 de tari, intr-un spatiu vizitat de peste 50.000 de oameni si unde vanzarile de arta au atins aproape 100 de milioane de dolari.

Alaturi de lucrarea “Fara nume (prim-ministru)” a artistei Alexandra Croitoru, dealarii de arta au putut viziona si creatiile lui Victor Man, Ciprian Muresan sau Adrian Ghenie.

Galeria PLAN B - o initiativa pornita in urma cu un an de cativa absolventi ai Academiei de Arta din Cluj Napoca - a fost, de altfel, singura participanta din Europa de Est, iar debutul sau pe piata americana nu a trecut neobservat.

O lucrare semnata de Cristi Pogacean - o carpeta cu numele de “Rapirea din Serai” care ii infatiseaza pe cei trei trei ziaristi romani rapiti in Irak in urma cu doi ani - a fost prezentata in paginile cotidianului “New York Times”, transformand spatiul de expunere al clujenilor in loc de pelerinaj pentru cei care doreau sa achizitioneze creatia clujeanului.