Jolidon Cluj va intalni pe Tomis Constanta, in sferturile de finala ale Cupei Challenge la handbal feminin. Primul meci va avea loc la Cluj.

Antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu e multumit ca echipa sa nu va avea de strabatut o distanta prea mare pentru acest joc: "Ma asteptam sa cadem cu una dintre echipele romanesti la acest nivel.

Pot spune ca sunt multumit de tragerea la sorti, avand in vedere ca am invins in campionat pe Tomis Constanta, si ma bucur ca n-am cazut cu echipele din Serbia sau Franta, care puteau pune probleme mai mari. Pe de alta parte, facem si economii financiare. Un drum pana la Constanta nu e la fel cu unul peste granita."

In aceeasi competitie, HCM Roman va infrunta formatia franceza Cercle Dijon, mansa tur urmand sa se dispute in Romania.

Oltchim Ramnicu Valcea va lupta pentru un loc in semifinalele Cupei Cupelor cu Podravka Koprivnica din Croatia. Primul joc este programat in Croatia, ceea ce reprezinta un mic avantaj in opinia antrenorului echipei romanesti, Gheorghe Tadici:

"Am spus si inainte ca la acest nivel nu mai conteaza prea mult cu cine cadem. Toate sunt echipe puternice, care vin din Liga Campionilor si care au jucat deja la acel nivel opt meciuri, sase in grupe si doua preliminare. Poate fi un usor avantaj faptul ca jucam returul acasa, pentru ca vom disputa calificarea in semifinale in fata propriului public."

Cel mai dificil adversar al echipelor romanesti le-a fost harazit fetelor de la Rulmentul Brasov care infrunta in Cupa EHF formatia rusa Zvezda Zvenigorod care este antrenata de Evgeni Trefilov, selectionerul nationalei Rusiei, campioana mondiala si din care fac parte sase jucatoare campioane mondiale.

"Daca asta au hotarat sortii, trebuie sa ne jucam sansa. Chiar daca este foarte mica, noi vom incerca sa facem tot ce se poate pentru a trece mai departe", a declarat Mariana Tarca, antrenoarea formatiei din Brasov.

Partidele vor avea loc pe 17 sau 18 martie, turul si 24 sau 25 martie returul.