Comisia Europeana nu se va pronunta in privinta alegerilor europarlamentare, atata timp cat acestea vor fi organizate pana in 31 decembrie 2007, cum prevede Tratatul Romaniei de Aderare la UE, a declarat Comisarul roman pentru Multilingvism, Leonard Orban duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3.

Comisarul roman a mai spus ca, indiferent de data la care vor avea loc, alegerile pentru Parlamentul European trebuie sa aduca in discutie si teme de pe agenda europeana, nu doar chestiuni de politica interna.

Popularii europeni considera, insa, ca alegerile pentru Parlamentul European trebuie sa fie organizate la data stabilita - 13 mai 2007, in timp ce liberalii si socialistii europeni au propus amanarea lor pana la rezolvarea conflictelor din politica interna.

Presedintele PPE Wilfried Martens si liderul grupului PPE din PE Joseph Daul au facut cunoscut faptul ca popularii sustin ca alegerile europene ar trebui sa aiba loc in Romania in luna mai, in timp ce presedintele liberalilor europeni, Graham Watson, a sugerat ca o eventuala amanare a alegerilor nu ar afecta imaginea Romaniei in relatia cu Uniunea Europeana.