Fotbalistul brazilian Elton a debutat la Steaua, micutul jucator (1, 56 m) entuziasmind spectatorii prin driblingurile si pasele sale, dar si prin golul marcat la primul meci in tricoul ros-albastru, la trei minute dupa ce Vali Badea (49) deschisese scorul.

"Sper ca acest rezultat sa ne ajute sa trecem de acest blocaj psihic. La Steaua, fiecare meci pe care il joci, trebuie sa-l cistigi. Am avut mult ghinion in ultimul timp, au fost si arbitrajele pe care le-am avut si acum puteam avea un avans confortabil fata de adversare. Elton a fost foarte emotionat, isi dorea sa joace bine si golul pe care l-a marcat, sper sa-l ajute."

Cosmin Olaroiu - antrenor Steaua

"Acum vreau sa-i vad pe cei care care au spus acele cuvinte jignitoare la adresa lui Elton. S-a vazut, nu este inca pregatit suta la suta, insa eu am mare incredere in el. Il cunosc cel mai bine si stiu ca poate mult mai mult."

Mihai Stoica - manager general Steaua

"Am pierdut un joc foarte important pentru noi. Nu stiu ce sanse mai sunt, insa trebuie sa credem pana la capat. Indiferent de situatie, voi ramane la Pitesti. Este greu, dar noi am adus echipa aici, noi trebuie s-o scoatem. Urmeaza meciuri importante, dar probabil voi incerca pe viitor sa introduc in echipa si jucatori mai tineri."

Dorinel Munteanu - antrenor FC Arges

Steaua urca pe locul 3, depasind pe Rapid la golaveraj. Etapa viitoare, cele doua vor fi fata in fata pe Giulesti.

FC Arges, angajata intr-o cursa disperata pentru supravietuire in Liga, nu l-a avut in teren pe Dorinel Munteanu - antrenorul-jucator al pitestenilor este nerefacut dupa accidentarea de saptamina trecuta.

Filmul meciului

In minutul 3, Elton este luat "tare" de Cruceru - brazilianul receptioneaza o lovitura in pulpa si da emotii bancii tehnice. Fragilul jucator ofensiv se ridica si continua jocul.

Nicio ocazie in primul sfert de ora - Olaroiu a schimbat (din nou) sistemul, iar echipa are dificultati in a gasi traseele. Steaua joaca cu 3 mijlocasi centrali (Bostina, Lovin, Paraschiv), iar Elton este trimis in spatele virfurilor Badea si Iacob.

De asteptat, Elton este cel mai faultat fotbalist in debutul intilnirii. Dupa 17 minute, are in fine ocazia sa isi arate viteza si tehnica - pe un contraatac, brazilianul isi "culca" adversarul din dribling, apoi ii ofera lui Paraschiv o pasa excelenta. Mijlocasul Stelei rateaza.

Bostina trimite o centrare perfecta in minutul 27, Paraschiv insa tinteste bara laterala cu o lovitura de cap de la 11 metri. Mijlocasul stelist urca extrem de des in atac, aparind intre cele doua virfuri ale Stelei, Badea si Iacob.

Elton apare din nou in prim plan in minutul 37. Brazilianul face o preluare frumoasa la marginea careului mare pitestean si suteaza cu dreptul, dar Milosevic blocheaza. Mijlocasul stelist are momente cind dispare din joc, dar creeaza pericol cind ajunge la minge.

Paraschiv rateaza o ocazie imensa in minutul 41. Singur cu Hotoboc, stelistul a incercat un lob, dar portarul pitestean a reusit sa respinga. Paraschiv fusese scapat din marcaj si ramasese singur, la 11 metri de buturile oaspetilor.

Celalalt brazilian al Stelei, Andrey a somat in prima repriza. Pitestenii n-au reusit niciun sut pe poarta, lansarile spre atacanti, ii surprindeau pe acestia in ofsaid.

Vali Badea puncteaza in minutul 49 cu un sut din patru metri, dupa o centrare a lui Bostina.

Trei minute mai tirziu, Elton inscrie pentru Steaua la primul meci in tricoul ros-albastru. Brazilianul trimite un sut plasat de la 15 metri, linga bara lui Hotoboc si apoi sare in bratele managerului general, Mihai Stoica.

Elton si-a facut datoria si este inlocuit in minutul 62 de Cristocea.

Steaua a redus ritmul, pitestenii luind controlul partidei si alergind spre golul care sa relanseze partida.

Steaua trece pe linga golul trei in minutul 87. Un contraatac rapid prin Badea pe partea stinga, atacantul stelist centreaza pentru Stancu, sutul acestuia din voleu lovind plasa laterala.