Remiza cu Romania a avut efectul unui taifun in cantonamentul batavilor - Van Basten a fost obligat de presa locala sa dea explicatii asupra distributiei folosite, dar si asupra schimbarilor efectuate in timpul meciului.

"Nu imi reprosez nimic", spune selectionerul Van Basten, dar in acelasi timp anunta cel putin trei modificari in lista de start pentru meciul cu Slovenia.

Portarul Van der Sar ii va lua locul lui Stekelenburg (chiar daca goalkeeperul lui Ajax nu a gresit contra Romaniei), Clarence Seedorf va evolua din primul minut (Van der Vaart este anuntat ca "accidentat"), iar De Zeuw il va lasa pe Landzaat in afara formulei de baza.

"Nu schimb nimic in atac. Nu am facut-o nici in timpul partidei cu Romania, pentru ca toti trei - Robben, Huntelaar si Babel - sunt capabili oricind sa inscrie. Nu au jucat slab in mod deliberat!" explica Van Basten.

"Romania nu ne-a dat deloc spatii! E foarte greu sa te descurci in fata unui adversar care nu ne-a dat nicio sansa, s-a inchis foarte bine", declara Huntelaar.

Slovenia va primi vizita Olandei dupa un egal (0-0 in Albania) care i-a subrezit sansele de a intra in calculele calificarii.