De cand premierul Tariceanu a declarat "decesul Aliantei" anuntand ca "se va gandi foarte serios la viitorul guvern" (ca si cand nu era stabilit), lucrurile s-au precipitat. Cum regretata nu poate sta neingropata mai mult de trei zile rezulta ca viitorul guvern bicolor si bilingv (PNL-UDMR) sustinut policolor de PSD-PC va aparea la termenul fixat de dl Geoana.

Aliatii n-au prea avut timp de doliu fiind mai preocupati sa se acuze reciproc (si nu fara temei) de asasinarea defunctei. Premierul insusi a atribuit democratilor vina pentru decesul Aliantei (care-l lasa vadan si apt pentru o alta imperechere politica) intrucat acestia n-au acceptat nici retragerea din Irak si nici retragerea ministrilor Macovei, Blaga si Berceanu care l-au criticat pre dansul.

Semn ca pentru premier nu conteaza performanta ci obedienta. Ca-n Belarus. Felul in care PNL si PD si-au aruncat cadavrul decedatei de la unul la altul a determinat presa sa-i someze: "cine va plati inmormantarea?" Si totusi, intrebarea nu e atat cine inmormanteaza Alianta ci, mai ales, cine o mosteneste.

Raposata avea chiar si inaintea decesului o zestre electorala impresionanta (peste 40%), ceea ce pentru o muribunda nu era deloc rau. Chiar asa, in moarte clinica, pacienta putea sa-i invinga pe vajnicii Geoana, Vadim si Voiculescu la un loc. Asadar, succesiunea e mai importanta decat inmormantarea.

Cine ia procentele Aliantei? Intrucat PD nu s-a declarat "deranjat" de adulterul PNL cu PSD cerandu-i doar sa-l oficializeze, PLD nici atat iar dl Basescu respingea "sfanta impacare" la catafalc, rezulta ca PD si PLD se vor lipi si vor reface Alianta pentru a-i pastra numele si a-i revendica procentele.

Dnii Boc si Stolojan isi vor ciocni ouale urandu-si Alianta a inviat iar dl Basescu va fi rastignitul de catre talharii sistemului. Dupa esecul Conventiei si al Aliantei, a treia incercare nu va mai avea, desigur, acelasi gust si nici aceeasi compozitie.

Pe dnii Boc si Stolojan costumele liberale atarna cam larg, pe dna Turcan, hainele Monei Musca flutura a jale iar papioanele liberale pe salopetele PSD plesnesc si vuiet dau in cale.

Nici nu stii ce sa admiri mai intai la acest dublu transfer de personalitate: PNL si-a insusit temele PSD (retragerea din Irak, taxe si ratoieli antiUE, diversiunile mediatice si demonizarea adversarilor) iar PD si-a insusit temele partidelor istorice (condamnarea comunismului, sustinerea NATO, libertatea de expresie, anticoruptia).

Inversiune politica absolut derutanta - in care aceiasi protagonisti supravietuiesc rescriindu-si mereu prezentul, opiniile si originile. Motiv pentru care lumea ii trimite zilnic la origini.