Cu numai o zi inainte ca ministrul Educatiei, Mihail Hardau, sa prezinte bilantul cabinetului sau, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a criticat modul in care Guvernul „trateaza profesorii”. Sindicalistii cer stimulentele pentru achizitionarea carti sau de programe educationale pe suport electronic, stimulente promise inca de anul trecut.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si-a exprimat nemultumirea fata de „atitudinea de total dispret” pe care Guvernul Romaniei o manifesta fata de dascalii.

"Inca din iulie 2006, Parlamentul a aprobat Legea nr.315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii didactice in invatamantul preuniversitar, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007”, a transmis FSLI intr-un comunicat.

Conform articolului 5 din aceasta lege, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a documentului, MedC trebuia sa elaboreze norme metodologice de aplicare a acestui act normativ.

„Cu toate ca proiectul normelor metodologice a fost discutat cu federatiile sindicale reprezentative din invatamant in luna ianuarie si trebuia aprobat pana la sfarsitul aceleiasi luni, nici la aceasta data Guvernul nu a adoptat hotararea privind aprobarea legii”, mai spun sindicalistii.