Oficialii de la Sofia au dezvaluit ca Stoicikov a renuntat telefonic la functia de selectioner, invocind atmosfera "proasta" care aparuse in jurul echipei reprezentative.

[c:1:d]Dupa rezultatul de egalitate cu Albania, 0-0 in urma cu doua saptamini, Bulgaria a coborit pe locul 3 in clasamentul grupei de calificare la Euro 2008 (in urma Olandei si Romaniei), iar Stoicikov a devenit tinta unor critici vehemente.

"Demisia!" i-au strigat suporterii, "Lasa-ne!" i-au transmis ziarele din Sofia. Toata lumea si-a adus aminte de gafele facute de Stoicikov de-a lungul campaniei - indepartarea capitanului Stilian Petrov, declaratiile bombastice la adresa UEFA, dar si glumele pe care le-a facut la adresa romanilor.

Jurnalistii sofioti l-au intrebat pe Stoicikov: "La ce ti-a folosit sa rizi de romani? Ei nu au gresit cu Luxemburg! Cui i-a folosit sa declari ca egalul Olanda-Romania 0-0 a semanat cu un meci aranjat?"

[c:2:s]Desi a fost sustinut public de federatie, antrenorul a renuntat. Decizia lui era pe undeva usor de anticipat - dincolo de declaratii publice, federatia convocase un comitet executiv pentru a discuta situatia primei reprezentative.

Intilnirea era programata pentru mijlocul lunii aprilie, iar presa bulgara (ostila in continuare selectionerului) incepuse sa scrie deja despre inlocuitorul lui Hristo. Primul nume evocat - Felix Magath, demis de Bayern Muchen in iarna.

Interesant este ca Stoicikov nu a ramas fara angajament - antrenorul a primit oferta de a antrena in Spania - Celta Vigo a ramas fara antrenor dupa ultima etapa de campionat. Tehnicianul Fernando Vazquez a fost demis in urma infringerii cu 4-2 contra Huelvei.

Marti seara, clubul din Vigo a anuntat mediile de comunicare spaniole (prin SMS!) ca Stoicikov este intr-adevar noul antrenor al Celtei si urmeaza sa fie prezentat miercuri, la prinz, intr-o conferinta de presa.