„Printr-o greseala stupida, in anuntul de participare la licitatie, postat pe site-ul e-licitatie.ro, se spunea ca nivelul estimativ al fondurilor nerambursabile - adica miza pentru banca depozitar - este de 559.751 de euro. (...)

In ultima clipa, cineva a sesizat ca in locul celor 559.751 de euro ar fi trebuit trecuta suma de 559.751.000 de euro. Adica, cu inca trei zerouri, care schimba radical datele problemei”, scrie revista „Capital”.

Dupa ce eroarea a fost descoperita si greseala a fost corectata, patru banci s-au aratat interesate de licitatie. Iar acest lucru a ajutat si Ministerul Agriculturii sa explice amanarea licitatiei:

„Au fost foarte multe banci care au fost interesate in ultima clipa, fiind aproape de termenul-limita”, au explicat oficialii institutiei.

Conditiile nemultumesc bancile

Trecand peste eroarea de numai cateva sute de milioane de euro, si caietul de sarcini al licitatiei ridica probleme bancilor interesate sa devina depozitar.

Potrivit unor surse de pe piata bancara, una dintre cerinte este ca banca sa incheie o asigurare speciala pentru depozitul respectiv, in conditiile in care orice institutie de acest tip are asigurare la nivelul intregii activitati,

iar angajatii sai sunt asigurati individual contra fraudei, explica revista „Capital”.