Potrivit Listei datornicilor publicata de Ministerul de Finante, 7 dintre societatile comerciale ale deputatului Cristian Boureanu au datorii la stat, se arata in comunicatul lui Mugur Ciuvica.

Este vorba despre Bar Operator Srl, Topanel Srl, Altipo Construct SA, CS Line Management Srl, Altipo Srl Mega Trans Logistic Srl si B.S. Distribution.

In decembrie 2004, cind Cristian Boureanu a fost ales deputat, niciuna dintre aceste firme nu avea datorii la stat. Dupa primii 2 ani de mandat ai deputatului Boureanu, cele 7 firme sint in executare silita, ele avind datorii totale la stat de peste 4,2 miliarde lei, se mai arata in materialul GIP.

Potrivit ultimei declaratii de avere completate de deputatul PLD din ianuarie 2005, deputatul Boureanu a achizitionat, impreuna cu fratele sau, 8 terenuri cu o suprafata totala de peste 83.000 metri patrati, 2 apartamente si un spatiu comercial.

Desi deputatul a si imprumutat 1,38 milioane euro in 2006 si in 2007, afacerile sale imobiliare au mers foarte bine, din vinzarea unui singur teren aflat in comuna Cernica, judetul Ilfov, Cristian Boureanu incasind anul trecut 500.000 euro.

Replica lui Boureanu nu a intarziat sa apara.

„Aceste afirmatii imi aduc prejudicii importante nu numai mie personal, dar si la 5 dintre cele 7 societati enumerate ce au peste 150 de salariati. De aceea, in cazul aparitiei vreunui prejudiciu, imi rezerv dreptul de a chema in fata instantei acest fanfaron politic", se arata intr-un comunicat remis Newsin de catre Boureanu.

Deputatul respinge afirmatiile lui Ciuvica potrivit carora toate cele 7 firme ar fi in procedura de executare silita si prezinta datele contabile legate de situatia acestora.

Astfel, potrivit Newsin, care il citeaza pe Boureanu, S.C. Altipo Construct S.A. ar avea de recuperat, la sfarsitul lui aprilie, TVA in valoare de 5.988 RON, S.C. Topanel S.R.L. aproximativ 102.000 RON, S.C. CS Line Management S.R.L 440 RON, iar S.C. Mega Trans Logistic S.R.L 89.082 RON.

Potrivit lui Boureanu, S.C. Altipo S.R.L nu a desfasurat activitate in anul 2006 si nu are datorii de platit sau de recuperat.

Boureanu mai mentioneaza alte societati. S.C. Ramplast Distributie Profile S.R.L. si S.C. Cvs Constructii si Investitii Imobiliare S.R.L. au de recuperat la sfarsitul lunii aprilie, tot din TVA, 41.601 ron, respectiv 53.886 Ron.

In legatura cu firmele S.C. BS Distribution S.R.L. si S.C. Bar Operator S.R.L., deputatul precizeaza ca in ambele cazuri a fost deschisa procedura de lichidare, iar datoriile cumulate inainte de intrarea in faliment nu depaseau 100.000 RON.

Boureanu reaminteste ca a renuntat la orice functie de conducere sau administrare in cadrul societatilor comerciale din 2002.