Clientii romani se inghesuie sa-si cumpere masini de lux, ale caror preturi depasesc pragul de 100.000 de euro. Importatorul general al marcii Audi, Porsche Romania, a lansat joi pe piata romaneasca modelul Audi R8, prima masina supersport a marcii germane. Preturile de achizitie vor incepe de la 105.000 de euro, fara TVA.

„Au fost vindute deja toate cele 15 masini alocate in acest an pietei romanesti“, au spus reprezentantii companiei importatoare. „Clientii sint in majoritate oameni de afaceri, cu virste cuprinse intre 35 si 45 de ani. Doar doi dintre acestia sint mai tineri de 30 de ani.“

Epuizarea numarului de masini alocate de Audi pentru Romania nu este valabila numai in cazul modelului R8. AutoItalia, importatorul marcii Maserati, a primit tot o cota de 15 masini pentru GranTurismo. Pina in prezent, zece clienti au facut deja comenzi. Modelul este propulsat de un V8 de 4,2 litri si de 400 de cai-putere. Motorul este realizat de Ferrari.

Potrivit NewsIn, expozitia Luxury Car Show, organizata saptamina trecuta, a atras 14 comenzi ferme in valoare de trei milioane de euro. Printre masinile pentru care au optat romanii s-au numarat trei Aston Martin si cite doua modele apartinind marcilor Ferrari, Bentley si Lamborghini.

Cel mai scump model vindut in cadrul expozitiei a fost un Pagani Zonda, al carui pret de achizitie se cifreaza la 720.000 de euro.

integral in Cotidianul