In perioada 29 iunie - 7iulie va avea loc a 42-a editie a Festivalului International de Film organizat la Karlovy Vary. Anul acesta, festivalul va prezenta 220 de filme si documentare, dintre care 9 vor fi premiere mondiale iar 38 sunt premiere europene. Printre filmele cotate cu mari sanse la Globul de Cristal din acest an se regasesc un film spaniol si unul argentinian.

Vor exista trei sectiuni importante:

Competitia principala. 14 filme au fost selectate pentru acesta sectiune. Este vorba doar despre filme facute dupa 1 ianuarie 2006 si care nu au mai participat la nici un altfel de festival.

“The Art of Negative Thinking”, “Conversation with My Gardener”, “Dolina”, “Empties”, “The Good Night” sunt cateva dintre filmele de la a 42-a editie.

Filme documentare. 10 filme de peste 30 de minute si 6 filme sub 30 de minute vor fi prezentate in acest an. Printre ele se numara “4 Elements”, “Artel”, “Butterfly”, “I Go Where I Want”, “Lost Holiday”, “The Music Lesson”.

Cea de a treia sectiune a festivalului East of the West - Films in Competition va gazdui 15 noi filme. Aici va participa si „California Dreamin'” alaturi de “The Class”, “Facing the Enemy”.

Pe langa acestea mai sunt sectiuni ca “Open Eyes”, “Horizons”, Another View”, “Czech Films 2006-2007“, „Midnight Screenings“, „Cinema Gallery“ si altele.

La festival se asteapta invitati precum Renee Zellweger, Ellen Page sau George Hickenlooper.