Investitiile companiilor din Romania in IT vor creste in medie cu 23% in acest an fata de anul anterior, potrivit unui studiu realizat de CIO Council. Conform raportului anual CIO pentru 2007, este de asteptat ca aceste bugete sa fie alocate in special proiectelor care contribuie la dezvoltarea companiilor.

Competitia in Romania este in crestere se arata in studiu. Anul trecut, 85% dintre companii isi propuneau sa creasca mai repede decat piata, iar in 2007 aceasta categorie a scazut la 75%. Majoritatea companiilor (53%) vor creste pe aceeasi piata prin produse si servicii noi, iar 19% vor creste prin achizitii.

81% dintre companii considera inovatia ca fiind importanta pentru afacerile lor. In timp ce aproape jumatate dintre companii (48%) implementeaza cu succes inovatiile, doar 14% din companii vad IT-ul ca pe o sursa de inovatie in afaceri.

Din studiu reiese ca in anul 2007 prioritatile de tehnologie vor fi reprezentate de aplicatiile „business inteligence” (BI), de managementul si dezvoltarea infrastructurii si de aplicatiile de intreprindere (Enterprise Resource Planing - ERP, Supply Chain, Customer Relationship Management - CRM).

Studiul „Agenda CIO Romania” se bazeaza pe raspunsurile date de 25 de directori IT din cadrul celor mai mari companii din tara care administreaza cumulat - in anul 2007 un buget IT de 270 de milioane de euro, iar companiile lor au venituri insumate de peste 15 miliarde de euro.

CIO Council Romania este o asociatie industriala care reprezinta interesele clientilor IT corporate. Membrii sai sunt directori IT de top ai unor companii precum British American Tobacco, CEC, ALRO, ING Bank, National Bank of Romania, Nestle, Pepsi, Petrom, Posta Romana, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Romtelecom, Selgros, Shell Gas, Tuborg, Vodafone Romania.