Motiunea simpla privind starea din Sanatate a fost respinsa cu 150 de voturi impotriva, 59 de voturi pentru si 4 abtineri. Pentru motiune au votat deputatii PD si PLD, impotrvia cei ai PNL, PSD si PRM. PSD a votatimpotriva chiar daca a zis ca se va abtine la vot. S-a votat prin ridicarea mainii.

Situatie fara precedent la Camera: la propunerea PSD, deputatii au hotarat cu 111 voturi suspendarea de pe ordinea de zi a Camerei a dezbaterilor privind motiunii simpla pentru Agricultura.

Cum dezbaterile nu au fost reprogramate, iar la sfarsitul saptamanii se incheie sesiunea parlamentara, cel mai probabil ca motiunea nu va mai fi discutata.

Camera Deputatilor a avut pe ordinea de zi dezbaterea motiunilor simple, privind sanatatea si agricultura, initiate de PD. Democratii au cerut demiterea ministrilor Eugen Nicolaescu si Decebal Traian Remes, invinuindu-i de incalcari ale legii si respectiv de incompetenta.

Dupa aproape o ora in care au vorbit mai mult despre proceduri, deputatii au votat prin apel nominal o propunere de eliminare a motiunilor de pe ordinea de zi, deoarece instalatia de vot electronic nu functioneaza. Propunerea a fost respinsa cu 65 de voturi 'impotriva', 93 de abtineri si 98 de voturi 'pentru'.

PD si PLD a votat impotriva eliminarii, PSD si PC s-au abtinut, iar PRM, PNL si UDMR au votat 'pentru'.

Camera Deputatilor are azi pe ordinea de zi dezbaterea a doua motiuni simple, privind sanatatea si agricultura, initiate de PD. Democratii cer demiterea ministrilor Eugen Nicolaescu si Decebal Traian Remes, invinuindu-i de incalcari ale legii si respectiv de incompetenta.

Sedinta ar fi trebuit sa inceapa la ora 16.00, dar a fost intarziata cu un sfert de intarziata deoarece deputatii au ajuns cu greu la sedinta.

La Parlament au mai fost depuse, tot saptamana trecuta, alte doua motiuni simple, ale PSD, privind sanatatea si agricultura. Liderii PSD discuta in sedinta de azi a Biroul Permanent National despre depunerea unei motiuni de cenzura, la finalul sesiunii parlamentare, daca Guvernul nu va accepta amendamentele social-democrate la Legea pensiilor.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a respins toate acuzatiile aduse in motiune sustinand ca aceasta este, nu numai imorala, dar si amatoristic conceputa, dovedind o crasa necunoastere a problemelor din domeniul Sanatatii.

"Este incredibil ca oameni cu care ai fost coleg pana ieri sa vina si sa te faca ca esti cel mai prost, cel mai incompetent... Nu va e frica ca va bate Dumnezeu?", a declarat ministrul Nicolaescu.

HotNews.ro va tine la curent cu desfasurarea sedintei.