Pachetul de legi PSD privind majorarea pensiilor a fost retrimis, marti, la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, dupa ce deputatii au votat favorabil o propunere a ministrului Paul Pacuraru. Propunerea ministrului Muncii privind retrimiterea pachetului de legi la Comisia de munca a fost sustinuta de PNL, PSD, PC si UDMR, democratii votand impotriva.

Paul Pacuraru a spus ca este necesara retrimiterea pachetului de legi la comisie pentru a se gasi resursele financiare necesare pentru cresterea punctului de pensie pana la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Conform deciziei plenului, comisia de munca ar urma sa discute problema miercuri, impreuna cu ministrii de resort, iar plenul Camerei Deputatilor se va pronunta joi asupra pachetului de legi.

Pachetul de legi privind majorarea pensiilor a fost dezbatut saptamana trecuta in Camera Deputatilor, insa a fost retrimis la Comisia de munca pentru rediscutarea unui articol. Dupa aceasta decizie, PSD a amenintat ca va depune o motiune de cenzura daca pachetul de legi privind majorarea pensiilor nu va fi adoptat de Camera Deputatilor.