Tony Blair va prelua functia de emisar special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, dupa ce miercuri se va retrage din postul de premier al Marii Britanii. Membrii cvartetului s-au intalnit marti la Ierusalim si se crede ca au discutat despre posibilitatea de a-i oferi lui Blair aceasta pozitie, relateaza BBC News.

In ultima zi in calitate de lider al Guvernului de la Londra, Blair a servit micul dejun in compania guvernatorului statului California, Arnold Schwartzenegger, aflat intr-o vizita la Londra, cu care a discutat probleme vizand combaterea incalzirii globale si prevenirea schimbarilor de clima.

Gordon Brown, fostul sau ministru de finante, a preluat duminica sefia Partidului Laburist si, pentru ca a devenit astfel liderul partidului majoritar in Camera Comunelor, automat va ocupa si functia de prim-ministru, asadar fara a trece prin alegeri. Acesta este motivul pentru care conservatorii din opozitie i-au contestat ieri mandatul si au cerut convocarea anticipata a legislativelor.

Aproximativ 40% dintre britanici apreciaza ca Gordon Brown este cel mai capabil pentru functia de premier si, o data cu venirea lui la conducerea laburistilor, acestia au trecut in fruntea preferintelor electoratului, cu 39 de procente, fata de 36 ale conservatorilor.