Laura Munteanu, delegat de tineret al Romaniei la Natiunile Unite, va participa in perioada 8 - 26 octombrie la cea de-a 62-a Adunare Generala a Natiunilor Unite. Alaturi de delegatii de tineret din peste 10 tari, Munteanu va lua parte la discutiile din acest an a caror tema principala este “Responsabilizarea tinerilor”.

Laura Munteanu si Andrei Mehedintu au castigat competitia “Youth Delegate la Natiunile Unite” lansata de Organizatia Oricum in luna iunie.

Cei doi s-au detasat dintre 68 de alti participanti in etapa de preselectie si i-au impresionat pe membrii juriului in dezbaterea finala care a avut loc in luna iulie si la care au participat alaturi de alti patru finalisti.

Juriul competitiei a fost alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Centrului de Informare ONU in Romania si Administratiei Prezidentiale, dar si din reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, Asociatia Pro Democratia, Consiliul Tineretului din Romania, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Master Forum si Centras.

“Sa fii delegat de tineret inseamna sa functionezi intr-o echipa alcatuita din tinerii celorlalte tari participante, sa te informezi si sa intelegi, sa cunosti mai bine decat delegatii adulti problemele tineretului si sa demonstrezi ca tinerii sunt capabili sa decida pentru ei insisi. Dupa toate aparentele, cu grupul de anul acesta se pot face minuni”, spune Laura Munteanu.

Transportul este asigurat de Organizatia Oricum, iar cazarea este oferita de Ministerul Afacerilor Externe in cadrul Misiunii Permanente a Romaniei la Natiunile Unite de la New York.

“Youth Delegate la Natiunile Unite” este o initiativa marca Oricum cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si este prima competitie de acest gen din Romania si din SE Europei, alaturandu-se astfel altor 12 tari care in 2006 si-au desemnat delegati de tineret. Organizatia Oricum isi propune ca procesul de selectie al delegatilor de tineret la Natiunile Unite sa fie unul anual.