La scurt timp dupa ce a fost nominalizat oficial pentru postul de ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos a declarat pentru NewsIn, ca va demite toti secretarii de stat din minister, daca Romania va fi sanctionata de CE prin aplicarea clauzei de salvgardare.

"Obiectivul meu principal la conducerea ministerului este evitarea clauzei si sunt optimist ca putem reusi. Daca nu credeam in aceasta posibilitate, nu acceptam aceasta functie", a spus Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca daca Romaniei i se aplica clauza de salvgardare, Ministerul Agriculturii trebuie sa-si asume vina de a nu fi indeplinit cerintele Comisiei Europene.

"In aceasta situatie, pe care repet o putem evita, voi demite secretarii de stat din minister, pentru ca trebuie sa existe o asumare colectiva, o responsabilitate fata de neindeplinirea cerintelor europene. De acest lucru depinde si o buna relatie cu Comisia, pentru ca altfel nu mai avem credibilitate, daca nu ne asumam vina", a declarat Ciolos.

Totusi, Ciolos considera ca termenul impus de Comisie pentru remedierea deficientelor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv de 9 noiembrie, poate fi respectat.

Pe de alta parte, social-democratul Ilie Sarbu a criticat lipsa de experienta in domeniu a lui Dacian Ciolos. Mai mult, el este cel care a raspuns de activitatea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura si a adus-o in situatia in care este, spune fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu.

Acesta a explicat ca in functia de ministru nu era nevoie de un om care a lucrat la Bruxelles, pentru ca Uniunea Europeana stie cum sa lucreze si nu are nevoie sa fie invatata de noi.