Temperaturile inregistrate in multe zone ale tarii, la acest sfarsit de saptamana, au coborat cu 8-10 grade fata de valorile normale pentru aceasta perioada.

Noaptea de duminica spre luni a fost foarte rece, termometrele indicand cu mult sub zero grade Celsius. Foarte frig a fost in Tihuta, unde localnicii au avut de indurat temperaturi de minus 3 grade.

Temperaturi scazute s-au inregistrat si in dimineata zilei de luni, despre care meteorologii sustin ca ar fi fost cea mai rece din toamna acestui an. Astfel, la Miercurea Ciuc si in alte localitati din judet, termometrele indicau temperaturi de pana la minus 8,4 grade Celsius, pe alocuri cu inghet si bruma la sol.

In Valea Strajii, situata la poalele Muntilor Bargaului, temperatura a coborat, luni dimineata, pana la minus 7 grade Celsius.

De asemenea, vremea rea a afectat transportul rutier si activitatea portuara. Trei din cele patru porturi de la Marea Neagra au fost inchise.

La Balea Lac si Paltinis, stratul de zapada masura cinci centimetri, iar pe Valea Prahovei traficul se desfasoara in conditii de umiditate si vant puternic.

Meteorologii sustin ca vremea rea se mentine si luni, inclusiv pe perioada noptii. De marti, vremea va intra intr-un proces de incalzire destul de rapid. De miercuri, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada a anului. La amiaza, ne vom putea bucura de raze de soare si valori de aproximativ 20 de grade Celsius.