Romania ocupa penultimul loc in Uniunea Europeana in privinta conexiunilor rapide la Internet, in sistem de banda larga (broadband), cu 6,6% din total. Potrivit Reuters, tara noastra surclaseaza Bulgaria, care inregistreaza un nivel de numai 5,7%. Danemarca - 37,2% si Olanda - 33,1% detin cel mai mare acces la conexiunile rapide de Internet.

Potrivit datelor Comisiei Europene (CE), cu exceptia Romaniei si a Bulgariei, accesul la serviciile broadband in celelalte 25 de state membre ale Uniunii Europene a crescut cu 28,7% in perioada iulie 2006-iulie 2007.

CE este de parere ca decalajul tot mai mare intre statele membre, in privinta accesului la Internetul de banda larga, este ingrijorator.

"Este inacceptabil ca decalajul dintre statele europene este in crestere. Europa trebuie sa actioneze pentru a face ordine in privinta sistemului broadband", a declarat comisarul pentru telecomunicatii, Viviane Reding.

Comisarul va face propuneri specifice in aceasta problema, in cadrul unui proiect de reformare a reglementarilor in sectorul telecomunicatiilor. Viviane Reding mai doreste infiintarea unei noi autoritati de reglementare pan-europene, care sa impuna institutiilor nationale de profil masuri anti-trust, in colaborare cu CE.