Toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au consemnat pierderi in cursul sedintei de joi, care a fost dominata, pentru a doua oara consecutiv, de schimburile cu actiuni ale Bancii Transilvania, conform celor declarate de analistii economici.

Directorul general al Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu, a declarat pentru Hotnews ca sedinta de joi a fost “una cu corectii usoare, cu lichiditate foarte mica. In traducere, toti indicii bursieri au scazut. De departe, Banca Transilvania a avut cea mai buna lichiditate, cea mai mare valoare tranzactionata pe emitent. In concluzie, a fost o zi normala”.

Indicele general al bursei BET s-a depreciat cu 0,51%, terminand ziua la 10.115,98 de puncte. Indicele compozit al bursei, BET-C, scazut la 7.033,45 de puncte, in timp ce indicele celor cinci sociuetati financiare, BET-FI, a scazut cu 0,59% pana la 83.278,58 de puncte.

Titurile Bancii Transilvania au fost cele mai tranzactionate pe piata in sedinta de joi, la fel cum se intamplase si miercuri, insa volumul tranzactionat a fost mai scazut. Valoarea tranzactiilor cu actiunile Bancii Transilvania a fost de 9,41 milioane de lei, in timp ce schimburile cu actiuni ale BRD au depasit 2,38 de milioane de lei.

Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au reprezentat 33,59% din totalul pietei, cumuland 10,54 milioane de lei. Pe primul loc, s-au situat schimburile cu titluri ale SIF Oltenia, care au cumulat 3,18 milioane de lei.