Fenomenul imigratiei aduce clienti potentiali nu doar pe piata imobiliara spaniola, firme si banci gasind o piata atractiva printre strainii care-si doresc locuinte in tarile lor de origine, potrivit publicatiei El Mundo, citata de Rador.

Internationalizarea acestui sector, know-how-ul si cautarea de noi oportunitati fac diverse firme sa investeasca in sectorul imobiliar din tarile de origine ale imigrantilor, realizand parte din comercializare in Spania. Un exemplu este compania Hercesa, care a achizitionat o importanta suprafata de teren in Romania si a dezvoltat o retea de vanzari in Spania.

Aceste proiecte sunt sustinute de multe dintre principalele banci si case de economii din Spania, care vad in ele o mare posibilitate de afaceri. Oportunitatile sunt foarte mari, chiar daca multe firme de promovare a acestui sistem care opereaza in afara Spaniei recunosc faptul ca inca nu au date complete.

Tarile din Europa de Est prezinta o mare cerere. Muncitorii veniti din aceasta parte a continentului, care conteaza pe ajutoare financiare din partea UE si pe un potential de crestere foarte ridicat, sunt - potrivit analistilor - imigranti care economisesc bani in Spania si doresc apoi sa se intoarca in tara lor.

Romania este un exemplu al acestei tendinte, iar firma Hercesa a intrat pe aceasta piata imobiliara.

Firma a achizitionat o importanta suprafata de teren in Romania si a dezvoltat o retea de vanzari in Spania.

"25% din volumul afacerii din Romania este sustinut de imigranti. In prezent se comercializeaza promotia Vivenda Residencias - cu 1.400 de case in estul Bucurestiului", explica Juan Jose Cercadillo Calvo, consilier delegat la Hercesa Internacional.

In plus, compania mai are doua alte mari proiecte in derulare pe termen scurt si mediu. Imigrantii clienti ai entitatilor bancare au prilejul de a cumpara locuinte in tarile lor de origine prin ipoteci incheiate in Spania. In cazul Romaniei, Hercesa ofera conditii de plata accesibile cu rate ce nu depasesc 400 euro pe luna in timpul perioadei de constructie.