Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a dat marti decizie de politie politica pentru Corneliu Zeana, candidatul aflat pe pozitia a cincea pe lista PNG. Alti 59 de candidati au primit decizie de necolaborare cu fosta Securitatre. Saptamina viitoare va fi chemat la audieri un alt candidat la PE asupra caruia planeaza suspiciuni de colaborare.

Surse din CNSAS spun ca saptamina viitoare vor fi chemati la audieri Calin Anastasiu si Mariana Celac, membri ai Grupului pentru Dialog Social. Ei sint banuiti a fi colaborat cu Securitatea, sursele citate, afirmind ca Anastasiu are si dosar de retea si de urmarit. In ambele cazuri au fost gasite note informative in alte dosare.

Un al treilea membru GDS, Sorin Alexandrescu, a fost saptamina trecuta la audieri, dar sursele CNSAS sustina ca "problema lui este minora in comparatie cu a celorlati doi". Cu toate acestea si Sorin Alexandrescu are dosar de retea in care exista note informative.

La audierile de marti au mai fost luate in discutie cazurile a trei jurnalisti, unul dintre acestia primind decizie de politie politica.