Premierul Tariceanu a trimis, marti, o scrisoare presedintelui Basescu in care ii solicita sa nu transforme legea uninominalului in lupta politica. "Va solicit sa nu-i divizati pe romani, va solicit sa nu-i impartiti in doua tabere: sustinatorii proiectului Pro Democratia, respectiv sustinatorii proiectului dumneavoastra", se arata in scrisoarea premierului.

In sedinta de Guvern de miercuri se va decide daca referendumul si alegerile europarlamentare se vor desfasura in sectii de votare separate.

In aceeasi scrisoare premierul Tariceanu ii transmite presedintelui ca legea nu permite ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi sectii de votare.

In scrisoarea citita de purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru se mai arata ca Executivul va face toate eforturile pentru a reduce cheltuielile la alegerile din 25 noiembrie.

Scrisoarea premierului vine dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat luni seara ca va uza de prevederile procedurale cuprinse in Constitutie si nu va promulga legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea inainte de referendumul ce va avea loc simultan cu alegerile pentru Parlamentul European.

Basescu a mai afirmat ca i-a trimis premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare in care ii solicita sa ia masurile necesare pentru organizarea alegerilor si a referendumului in aceleasi sectii de votare.