Laurentiu Bora, candidat independent la Primaria Resita, a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Caras-Severin, urmand sa fie prezentat, marti, judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Resita cu propunere de arestare preventiva, dupa ce l-ar fi atacat cu un cutit pe unul dintre inspectorii din cadrul Serviciului Antifrauda Deva, aflat in control la restaurantul pe care acesta il administreaza, informeaza Agerpres.

"Inspectorii din cadrul Serviciului Antifrauda Deva au efectuat un control la un restaurant din Resita. Pentru faptul ca a fost sanctionat contraventional si urma sa i se inchida restaurantul, administratorul acestuia, un barbat de 34 de ani, din Resita, l-ar fi atacat cu un cutit pe unul dintre inspectori, cauzandu-i leziuni ce necesita 12 zile de ingrijiri medicale si, de asemenea, i-ar fi sustras acestuia un laptop si actele de constatare pe care le intocmise. In cauza, s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si furt, dosarul aflandu-se sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Resita", afirma Cecilia Danet, purtator de cuvant al IPJ Caras-Severin.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Caras-Severin, urmand sa fie prezentat, marti, judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Resita cu propunere de arestare preventiva.

"Fata de suspect, s-a inceput urmarirea penala, retinandu-se ca se face vinovat fata de savarsirea infractiunilor de ultraj si furt. Procurorul de caz a administrat probatoriul. Inspectorul ANAF a fost agresat cu un cutit si s-a retinut ca are nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale. Procurorul de caz a luat masura retinerii pentru 24 de ore, iar pe parcursul zilei de marti se va merge cu propunere de arestare, la Judecatoria Resita. Demn de retinut este si faptul ca suspectul este si candidat la Primaria Resita si administratorul unei societati din municipiu, unde inspectorii antifrauda au gasit anumite nereguli", a precizat procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, Laura Iancu