Pompierii din județul Gorj intervin, sâmbâtă seară, pentru stingerea unui incendiu violent care a cuprins o casă și două magazii de lemne din orașul Novaci, din cauza unui incendiu de vegetație uscată, transmite Mediafax.

Incendiu de vegetatieFoto: Facebook/ ISU Gorj

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, a declarat pentru Mediafax că incendiul de vegetație a cuprins mai întâi o casă, în Valea Gilortului, iar din cauza vântului, flăcările s-au extins.

„Toată ziua a bătut vântul acolo, în localitate, s-au apucat să-și strângă frunzele, au dat foc la vegetație, fără control, fără să stăpânească situația, s-a întins focul și a ajuns la case. Au intervenit pompierii. Chiar săptămâna trecută am avut acțiuni de prevenție pe tema aceasta, inclusiv pompierii au venit. Unul dintre proprietari a făcut focul”, a declarat edilul.

Mai multe autospeciale intervin pentru a stinge flăcările. Nu s-au înregistrat victime, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Nordul județului Gorj, zonă în care se află și orașul Novaci, este sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte până duminică dimineața.