​Avocatul Simonei Halep afirma zilele trecute că sportiva a dat în judecată firma Quantum Nutrition Inc, cea care a furnizat suplimentele contaminate cu Roxadustat, dar compania canadiană se apără și neagă acest lucru.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

Firma canadiană Quantum Nutrition Inc, despre cazul Simonei Halep: „Dacă testezi în propriul laborator privat, este normal să obții rezultatul pe care ți-l dorești”

Jurnaliștii GSP au mers în Canada pentru a discuta cu proprietarii firmei Quantum Nutrition Inc, producătoarea suplimentului Keto MCT Schinoussa.

Konstantino Koveos, fratele lui John Koveos (martor al acuzării în timpul procesului de la Sport Resolutions), pune la îndoială testele realizate de apărarea dublei câștigătoare de Grand Slam și susține că firma sa este nevinovată.

„Ați văzut dosarul de la tribunal. Ați văzut acolo că nu sunt alte lucruri privind compania noastră. Orice altceva în afară de ceea ce este în dosar sunt păreri. Dacă ITIA a luat o decizie finală înseamnă că aia e decizia finală. Nu există dubii!

Dacă ne-am apuca să contestăm deciziile ITIA vă puteți imagina ce s-ar întâmpla cu toate celelalte cazuri de dopaj din istorie?! Ar exploda toate. Practic, ajungem să punem la îndoială credibilitatea ITIA.

Dacă fiecare s-ar testa în propriul laborator privat ajungi să obții rezultatul pe care ți-l dorești, nu?! Doctorul Alvarez, da. Și el a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea.

Este fals (n.r. că au fost acţionaţi în justiţie). Nu putem să vorbim foarte multe despre caz, dar suntem în legătură cu avocații noștri. Inclusiv în dimineața asta am discutat. Nu înțeleg de unde vin lucrurile astea.

Mi-am secretizat pagina de Facebook din cauza reporturilor false primite din România ca urmare a lucrurilor false apărute în ziare acolo. Nu am nimic cu românii, noi lucrăm cu români, am ajutat români cu bani prin intermediul bisericii ortodoxe din Toronto. Cel mai bun prieten al meu este episcop român în Toronto. Vreau să scrieți asta în ziarul vostru! Până acum au apărut în România numai tâmpenii.

Suntem o familie de greci serioși, ortodocși, care fac business cu credință în Dumnezeu! Nu am înșelat niciodată pe nimeni. Cred în Dumnezeu, mi-e frică de El și de moarte și nu aș face niciodată nimic rău!” - Konstantino Koveos pentru Gazeta Sporturilor.

>> Simona Halep a împlinit 32 de ani - Aniversare cu o suspendare de 4 ani pentru dopaj și fără clasament WTA

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Fostul medic al naționalei României, despre cazul Simonei Halep: „Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

>> O legendă a tenisului mondial sare în apărarea Simonei Halep

>> Ion Țiriac atacă ITF și ITIA - Sfatul oferit Simonei Halep