​„Visul american” s-a încheiat din păcate pentru Sorana Cîrstea, sportiva noastră fiind eliminată în sferturile de la US Open 2023 de către Karolina Muchova (a zecea favorită), scor 0-6, 3-6. La finalul partidei de pe Arthur Ashe, Cîrstea a explicat unde s-a făcut până la urmă diferența în meciul de miercuri noaptea.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

Sorana Cîrstea: „Muchova a fost jucătoarea mai bună. Am avut multe mingi de break nefructificate în primul set”

Sorana (33 de ani) a vorbit clar despre înfrângerea cu Muchova, sportiva noastră recunoscând supremația cehoaicei. Cîrstea spune că poate lucrurile s-ar fi schimbat cumva dacă ar fi reușit să fructifice mingile de break avute în primul set.

„Un meci foarte dificil, Karolina a jucat foarte bine. Din cele patru întâlniri cred că în seara asta a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat.

Am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunităţi pe care nu le-am fructificat.

Cred că dacă intram din nou în joc să fac 3-2 atunci lucrurile stăteau altfel, dar per total în seara asta cred că a jucat mai bine decât mine, merită victoria şi a reuşit să vină cu soluţii la toate planurile mele.

Un meci nu atât de dur cum o spune scorul. A venit astăzi şi a jucat cel mai bun tenis. Eu nu am jucat atât de rău, însă nu am fost atât de decisivă în momentele importante” - Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea în circuitul WTA

După traseul foarte bun de la US Open 2023, Cîrstea va reveni în țară pentru câteva zile, iar apoi va lua calea Chinei, acolo unde va participa la mai multe turnee. Nu va rata însă prezența nici la competiția de la Cluj-Napoca, din octombrie.

„Voi veni acasă câteva zile, iar apoi urmează patru turnee din China şi turneul de la Cluj. Sezonul nu s-a încheiat aici, sper să iau tot ce a fost pozitiv în acest turneu şi să continui să urc şi pe final de sezon.

Ca lecţii, nu e doar una anul acesta, cred că important e să munceşti, să-ţi vezi de treabă şi până la urmă nu există o soluţie magică, o cheie, este pur şi simplu muncă brută, disciplină, rutină şi cam la asta se rezumă în general sportul de performanţă”, a conchis Cîrstea.

Rezumatul partidei dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • Karolina Muchova (favorită 10, finalistă în acest an la Roland Garros) va da în semifinale peste Coco Gauff (6), după ce americanca a surclasat-o pe letona Jelena Ostapenko (20), scor 6-0, 6-2.
  • Pentru prezența în sferturi, Sorana Cîrstea (33 de ani) va primi $455.000 și 430 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În urma parcursului de la Flushing Meadows, Sorana va urca patru poziții în clasamentul WTA, până pe locul 26.

US Open 2023, sferturi feminine

Jelena Ostapenko (20) - Coco Gauff (6) 0-6, 2-6

Sorana Cîrstea (30) - Karolina Muchova (10) 0-6, 3-6

Marketa Vondrousova (9) - Madison Keys (17)

Qinwen Zheng (23) - Aryna Sabalenka (2).